Je ziet nu één van de meest tot de verbeelding sprekende cultuurhistorische panden van Oldambt: voormalig strokartonfabriek De Toekomst II. Tot eind jaren 60 werd in deze fabriek karton van het restproduct van de graanteelt: stro. Leuk weetje: een deel van de film Zwartboek (PaulVerhoeven) is in deze fabriek opgenomen in 2006.
In 1908 werd deze fabriek De Toekomst II gebouwd, naast De Toekomst I uit 1900. Beide ontworpen door architect Pieter Geert Cremer uit Nieuwolda. Het complex was opgericht door de Stichting Coöperatieve Strokartonfabriek. De aandelen van de coöperatie waren in handen van boeren uit de omliggende dorpen, die hier hun stro tot strokarton lieten verwerken. Vanwege internationale concurrentie en stijgende personeelslasten kon de fabriek het uiteindelijk niet meer bolwerken. De productie van strokarton werd in 1968 gestaakt.
In 2009 begon de restauratie van het casco van de Toekomst II, de andere fabriek werd afgebroken. De kosten voor het wind- en waterdichtmaken van het casco werden gedekt met ruim 5 miljoen aan subsidiegelden.
Plannen voor een erfgoedcentrum werden afgeketst. Het complex werd voor een kleine 6 ton verkocht aan een ondernemer en wordt nu gebruikt als evenementenlocatie. In 2019 en 2020 vond hier het festival Grasnapolsky plaats.